De 8 Beste Bakkerij in NYC / New York (2024)

Zoals het geval is met zoveel dingen in Manhattan, New Yorkers zijn positief verwend met de keuze. En die kwijlen-waardige bakkersramen, die schijnbaar op elke hoek verschijnen, verleidelijke voorbijgangers met wafels van vers gebakken heerlijkheid, zijn zeker geen uitzondering. Maar wanneer u echt die calorieën en koolhydraten wilt laten tellen, waarom zou u zich dan gewoon ergens laten verwennen, wanneer u een van de 8 beste bakkerijen in heel Manhattan kunt vinden? Of het nu koekjes en gebakjes zijn, perfect gepresenteerde gebakjes en pasteien, of kunstzinnige broden die u hunkert, er is een bakkerij om de oproep te beantwoorden. In New York hebben zoetekauwen het nog nooit zo goed gehad.

Levain Bakery

De 8 Beste Bakkerij in NYC / New York (1) cityfoodsters / flickr / CC BY 2.0

Al meer dan 20 jaar is de Levain-bakkerij gebaseerd op zijn trouwe aanhang, met toegewijden die zweren bij de gebakken waren. Als kers op de taart zijn de legendarische, kleverige, extra grote koekjes te koop (mis het walnootras van zes ounce chocolate chip niet), maar wat u ook bestelt, u bent er zeker van dat het elke dag vers gebakken wordt, met alleen natuurlijke ingrediënten . Cookies opzij, kiezen uit een selectie van gebak (zoals brioches en plakkerige broodjes) en een reeks van rustieke broodjes en broodjes. Nog een leuke touch? Alles wat niet die dag wordt verkocht, wordt gedoneerd om de hongerigen te helpen voeden. Deze blijvende combinatie van knusse opgravingen en verslavende bakwaren van de Upper West Side-instelling heeft ertoe bijgedragen dat het een nieuwe tweede UWS-locatie heeft, evenals een in Harlem (de bakker heeft ook een buitenpost van Hamptons).

Twee Upper West Side-locaties: 167 W. 74th St., btwn Amsterdam & Columbus aves. & 351 Amsterdam Ave., btwn W. 76th & W. 77e st.

Harlem locatie: 2167 Frederick Douglass Blvd., geb. W. 116e & W. 117e st.

Twee kleine rode kippen

De 8 Beste Bakkerij in NYC / New York (2) pburka / flickr / CC BY-SA 2.0

Voor enkele van de allerbeste cupcakes en cakes van de stad, maakt u plaats voor deze relaxte bakwinkel in Yorkville. Hier kunt u kiezen uit (of vooraf bestellen) een assortiment kras-en-klare cakes, met klassieke smaken zoals wortel, rood fluweel en 'Brooklyn blackout' vierlagige chocolade, samen met speciale taarten zoals citroen, marmer, en kokos - allemaal afgewerkt met extra heerlijke lagen zoals chocoladepudding of roomkaasglazuur. Er zijn ook seizoensgebonden smaken, waaronder de pompoenpruittaart, die elke herfst verkrijgbaar is. (Houd er rekening mee dat aangepaste taartbestellingen drie dagen nodig hebben voor verwerking). Als dat niet genoeg is om je innerlijke suikerfanaat te verzadigen, zijn er ook op bestelling cheesecakes en seizoenspastei (van sleutelbloem tot chocoladepecan).

Yorkville locatie: 1652 2nd Ave., btwn E. 86th & E. 87e st.

Dominique Ansel Kitchen

De 8 Beste Bakkerij in NYC / New York (3) Dominique Ansel Kitchen

Eén woord om je in te halen: Cronut. Moeten we meer zeggen? Gebakjechef-kok Dominique Ansel is achter een van de meest gonzende gebakstendensen van de stad, en hij is nu overgegaan van zijn beroemde croissant-doughnut-hybride gebak om te creëren wat hij een "hybride bakkerij" noemt: de bakkerij-ontmoet-café-instelling die Dominique is Ansel Kitchen. Een West Village spin-off van zijn cronut-karnen bakkerij op slechts een paar blokken verderop, foodies massaal naar het café-etablissem*nt te genieten van alledaags gebak, bleek door een toegewijd team van banketbakkers, met een keuken menu dat beweert dat ten minste 70 procent van de aanbevolen items "klaar, geassembleerd of gebakken zijn wanneer je ze bestelt". Zie de banketbakkers in actie in de open keuken, terwijl ze de made-to-order mystiek achter die citroentaart of matcha-afgestoft beignet met je naam erop onthullen. Kies uit lunchgerechten, zoals worst en linzensoep, of edamame-avocadostroost. 'S Nachts verandert de locatie in U.P., een ticket voor een after-hours affaire, met een dessertmenu dat alleen voor tochten is. Het enige voorbehoud? Er zijn geen cronuts verkocht bij Dominique Ansel Kitchen - daarvoor moet je de originele SoHo-bakkerij oplopen, op slechts een korte loopafstand.

Dominique Ansel Kitchen, West Village locatie: 137 7th Ave. S., btwn Charles & W. 10e st.

Dominique Ansel Bakery, SoHo-locatie: 189 Spring St, btwn Thompson & Sullivan st.

Arcade Bakery

De 8 Beste Bakkerij in NYC / New York (4) Arcade Bakery

Je zult wat moeten graven om enkele van de grootste culinaire schatten van NYC te bezoeken, wat precies het geval is met de Arcade Bakery. Weggestopt in de lobby van een bescheiden, eeuwenoud Tribeca-kantoorgebouw, is het de moeite van het zoeken waard: binnenin vindt u creaties van geniale bakker Roger Gural, waaronder enkele van de allerbeste baguettes van de stad en een smaakvol assortiment aan viennoiserie en babka. Voor de lunchmensen maken ze ook fantastische pizza's. Houd er rekening mee dat het alleen op weekdagen is geopend.

Tribeca locatie: binnen lobby op 220 Church St., btwn Worth & Thomas st.

Maman

De 8 Beste Bakkerij in NYC / New York (5) Maman

Je hebt misschien niet je eigen Frans maman (mama) om heerlijke huisgemaakte producten mee naar huis te nemen, maar hier is het beste ding: de in Frankrijk gevestigde en geëxploiteerde Maman, een gezellig café en een bakkerij met verschillende locaties in Manhattan en daarbuiten. Kom eens langs en kies uit een selectie van familie-geïnspireerde recepten, grotendeels afkomstig uit het zuiden van Frankrijk. Er zijn veel snoepjes bij de hand (het chocoladekoekje is ronduit zwijgzaam), met ook hartige producten, verspreid over een seizoen bijgewerkt menu op basis van veranderende en lokaal beschikbare ingrediënten. Kies uit gebakken producten, ambachtelijke broodjes en een uitgebreid ontbijt- of lunchmenu (met items zoals quiches, broodjes, salades en natuurlijk veel gebak en desserts); de Tribeca-locatie heeft zelfs een eigen bar.

SoHo-locatie: 239 Centre St., btwn Grand & Broome st.

Tribeca locatie: 211 W. Broadway op Franklin St.

Meatpacking Districtlocatie: Inside Samsung837, 837 Washington St. at W. 13th St.

High Street on Hudson

Een spin-off van de populaire Philadelphia-tegenhanger (High Street on Market), dit bakkers-eetcafé, gelegen aan de rand van het Meatpacking District en West Village, trekt een constante drukte aan voor ontbijt, lunch en diner. Regels voor de ochtendtijd voor verrukkelijke huisgemaakte gebakjes en opgestapelde ontbijtsandwiches, lunch belooft een selectie van verhoogde sandwich-opties (gemaakt, natuurlijk met zelfgemaakt brood), terwijl het diner huispasta's, seizoensgebonden vegetarische gerechten en hoofdgerechten (zoals een vegetarische biefstuk of Long Island eendenborst), in combinatie met een nieuw-Amerikaanse wijnkaart. Er is ook een to-go-teller, dus je kunt dat perfecte brood van rogge of dromerige gebakken goederen mee naar huis nemen, zoals hun kenmerkende jus-gevuld Deense rode ogen, gedrapeerd met landham.

West Village / Meatpacking locatie: 637 Hudson St., btwn Gansevoort & Horatio st.

Broden Bakkerij

De 8 Beste Bakkerij in NYC / New York (6) Broden Bakkerij

Trouw aan zijn naam, deze Union Square bakkerij en café / koffieshop is gespecialiseerd in vers gebakken brood. Kom langs voor een duizelingwekkende selectie van ambachtelijke, handgemaakte broodjes, broodjes en speciale challahs, dagelijks vers gebakken met volle granen en andere natuurlijke en biologische ingrediënten. De gebakjes stellen ook niet teleur: let op klassiekers zoals koekjes en croissants, gecombineerd met speciale Joodse creaties, waaronder chocolade babka en rugelach. Zo goed dat je niet kunt wachten om naar de bakkerij te gaan om meer op te halen? Geen probleem: leer zelf iets te maken, via de baklessen van Breads; ze bieden momenteel een challah-workshop aan, zodat je kunt leren om hun beroemde chocolade-babka thuis te bakken. Bonus: Het café heeft ook buitenposten in Lincoln Center en Bryant Park.

Union Square-locatie: 18 E. 16th St., btwn Union Square W. & 5th Ave.

Lincoln Center-locatie: 1890 Broadway, btwn W. 61st & W. 62e st.

Bryant Park locatie (kiosk): in Bryant Park, nabij 42nd St. & Ave. van de Amerika's

Mah-Ze-Dahr Bakery

Deze gepolijste, exotisch klinkende West Village-bakkerij / café levert gebakken goederen die zijn geïnspireerd door smaken en smaken over de hele wereld. Natuurlijk krijg je de standaard taarten, brownies en koekjes die nodig zijn voor een goede NYC-bakker, maar laat je smaakpapillen het ontdekken en krijg je een aantal heerlijk ongebruikelijke culinaire vondsten te zien, met dank aan het creatieve dessertwerk van banketbakkers-sterren Umber Ahmad en Shelly Barbera (die worden ondersteund door sterrenchef Tom Colicchio). Voorbeeld: decadente, met room gevulde of chocolade "choux"; Linzer-koekjes; kokosnoot gebak; en hun kenmerkende brioche donuts. Bonus: De koffie en espresso zijn ook behoorlijk verdraaid goed.

West Village locatie: 28 Greenwich Ave., btwn W. 10e & Charles st.

De 8 Beste Bakkerij in NYC / New York (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Ignacio Ratke

Last Updated:

Views: 5748

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Ignacio Ratke

Birthday: 1999-05-27

Address: Apt. 171 8116 Bailey Via, Roberthaven, GA 58289

Phone: +2585395768220

Job: Lead Liaison

Hobby: Lockpicking, LARPing, Lego building, Lapidary, Macrame, Book restoration, Bodybuilding

Introduction: My name is Sen. Ignacio Ratke, I am a adventurous, zealous, outstanding, agreeable, precious, excited, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.